Anadolu Partisine Yandaş ve Muhalefet Medyası boykotu

                                             Anadolu Partisine,
                  Yandaş ve Muhalefet Medyası boykotu;     
                    Peşin ödenen bedel
2014 yılı sonunda  Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve arkadaşları tarafından kurulan Anadolu Partisi,bir tepki ve başkaldırı hareketi olarak Türk siyaset sahnesinde yerini aldı. ‘Anadolu Hareketi’, bir yanda Cumhuriyet’in varlığına karşı gericilik hareketinin artık iktidar sahibi olmasına bir yanda da Cumhuriyeti savunma ile yükümlü muhalefet partisinin bu görevi yerine getirme kapasitesini tamamen kaybetmesi üzerine ‘şartların doğurduğu’bir partileşmeye gitmiştir. Bu yönüyle Anadolu Partisi bir tepki hareketidir. Anadolu Partisi aynı zamanda bir başkaldırı hareketidir. İktidar ve Muhalefet partileşmelerinin yarattığı ‘siyasi düzen ve kilitlenmiş parlamento sistemine karşı yeter demek amacıyla ortaya çıkan toplumsal bir talebin sözcülüğünü üstlenmiştir. Bu nedenle tüm ‘düzeni değiştirmeye yönelik’ toplumsal hareketler gibi Anadolu Partisi de düzenin devamından çıkar sağlayanlar tarafından ‘boykot’ edilmektedir. Bu faaliyet esas itibarıyla ‘Medya’ üzerinden yürütülüyor. Anadolu partisinin kurucusu Emine Ülker Tarhan’ın kuruluş kongresinde ilk kez ‘Medya’nın boykot edeceğini biliyorduk’ sözleriyle ifade ettiği bu gerçek geçtiğimiz hafta sonunda açılan Urla Parti teşkilatı toplantısında söylediği ‘Artık sokağa çıkıyoruz.  Ondan sonra kör, sağır medyanın bizi nasıl görmek,duymak zorunda kalacağını hep birlikte göreceğiz’ sözleriyle bir kez daha yinelendi.
Anadolu Partisi, Genel Başkanı  Emine Ülker Tarhan’ın ‘Siyasette bir maskeli balo sürüyor. Buna son vereceğiz’ söylemi ile kurulmuştur.  Anadolu partisine karşı medya boykotu ise doğrudan doğruya bu maskeli balonun aktörleri tarafından yürütülmektedir. Kısacası, Anadolu Partisi ve lideri ‘bir başkaldırı hareketinin yaratıcısı olarak’ bu ağır yükün bedelini peşinen ödemektedir.
                      Yerel ve Sosyal Medya
Sadece iki aylık bir geçmişe sahip Anadolu Partisi, bu zaman içinde örgütlenme ve yasal zorunlulukları geçerek Türk siyaset sahnesinde ‘en çok umut bağlanan’ parti olarak yerini aldı. Genel Başkan Tarhan’ın ‘artık sokağa çıkmaya hazırız’ açıklaması kısa zamanda umutları doruk noktasına ulaştıracaktır. Medya’nın görmediği yada değerlendirme yeteneğini gösteremediği büyük bir başkaldırı hareketi yerel ve sosyal medya aracılığı ile Türkiye’nin gündemini oluşturmaya başlayacaktır. Türk toplumu Anadolu Hareketi gerçeğine,aslında, henüz çıkar ilişkilerinin içine girmemiş yaygın bir yerel medya ve çağdaş toplumun haber kaynağını oluşturan sosyal medya üzerinden daha çabuk ve köklü olarak ulaşacaktır. Cumhuriyet toplumunun tabanını oluşturan Türkiye’nin eğitimli insanları İktidar yada Muhalefet yandaşı medya üzerinden değil, çağdaş iletişim araçları üzerinden iletişimini sağlayacaktır. Cumhuriyet insanının dün gibi hatırladığı bir gerçek ortada duruyor ; 19 mayıs 1919 da Samsun’da başlayan Mustafa Kemal Hareketi, İstanbul’un ‘mütareke basını’ tarafından top ateşine tutulmuştu. Çürümüş bir düzenin ilk savunma barikatları onun medyası tarafından kurulur. Tüm toplumsal başkaldırı hareketlerinin ilk ödemeleri gereken bedel bu top ateşidir.   
Mahir Tan          LondraPosta-Londra