30 Ağustos; En Kesin Zafer

‘Daha Kesin Sonuçlu Bir Zafer Hatırlamıyorum’

Bu sözler, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında Cumhuriyet’in 2. Kuruluş Yıldönümü töreninde yaptığı konuşmadan. Yinelenişi ise 2017 yılının yurtdışında yapılan bir 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamasında. Aradaki 105 yıl Büyük Taaruz ve 30 Ağustos Zaferinin anlamını gösteriyor. Dünya tarihinde ne böyle bir zafer kazanılmış ne de böyle bir millete armağan edilmiş. Türkiye Cumhuriyeti kazandığı özgürlük,çağdaş yaşam ve demokrasiyi 100 yıl koruduktan sonra onu bir yenisine aktarıyor. Bayraklar elden ele,nesilden nesile devrediliyor.Ölümsüzlüğe doğru gidiş sürüyor.

27 Ağustos Günü, Dünya’nın bir çok kentinde Atatürkçü Düşünce tarafından düzenlenen Zafer Bayramı kutlamalarından biri ADDP (Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu) üyeleri ile İngiltere’nin Brıghton kentinde yapıldı. On binlerce İngiliz vatandaşı ve Turist’in akın ettiği sahil kenti Brıghton’da bir ilk olan ADD zafer kutlaması Dünya’ya Türkiye’nin Cumhuriyet ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir toplumunun varlığını ve gücünü gösterdi. Atatürkçü Düşünce Sisteminin Dış Ülkelerdeki örgütlenmesi olan ADDP bunu her milli bayramda yapıyor..Hep y

apıyor..

26 Ağustos Büyük Taaruz’un başlangıcının ertesi günü 27 Ağustos ta Otobüsler ve özel araçlarla Brighton kentine giden ADDP üyelerine Brighton’da yaşayan Türklerden gelen katılımla yaşanan bu çok özel kutlama Hoş Seda Müzik gurubunun marşları ve şarkıları ile birlikte ünlü Brighton iskelesinin önündeki kumsalı tam bir bayram yerine çevirdi.

İngiltere ADD Başkanı ve ADDP Başkan Yardımcısı, Brighton konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün cümleleri ile sürdürürken, 30 Ağustos ve Dumlupınar Meydan savaşının tarihsel önemini vurguladı. Türkiye’nin çağdaş toplumlara ulaştığı Cumhuriyet kuruluşunu bu büyük zafere askeri sonuçlarına dayandıran Özer, ‘Güzel yurdumuzun ve çocuklarımızın güvenli geleceği, bizim ATA mıza,silah arkadaşlarına ve aziz şehtilerimize olan borcumuzdur’ dedi.

İADD  Başkanı Jale Özer konuşmasında, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Türkiye’de yayınlanan bir basın bildirisine yer vererek bir de ‘madalyonun öteki yüzüne’ işaret etti. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in çağdaş ilkelerine karşı çıkan bir de ‘Karanlık Türkiye’ var. ADD Genel merkezi tarafından yayınlanan bildiride ‘Son günlerde Atatürk heykellerine saldırı bir merkezden işaret verilmişçesine dikkat çekici şekilde arttı. İlginçtir her saldırıdan sonra yakalanan saldırgan alelacele konan “meczup” tanısı ile adeta koruma altına alınıyor’ deniliyor.

Türkiye’de irtica ve karanlığa karşı verilen yüzyıllık mücadelenin bitmediği gibi, bir tür iktidar mücadelesi biçimine dönüştüğüne işaret eden ADD bildirisinden sonra, Milli Marşlar ve saygı duruşu ile sürdürüldü.Katılımcılar Melek Yalçın ve ADD-Hoş Seda müzik gurubu üyesi Bilgen Tuncay’ın yaptıkları konuşmalar, çok sayıda yeni katılımla güçlenen Atatürkçü Düşünce toplumu kutlamasına renk kattı.

Brighton kentinde yapılan 30 Ağustos Kutlama töreni, ADDP ve Atatürk Toplumunun, ‘Çağdaş Cumhuriyet’in Dışişleri Temsilcileri’ olarak hareket ettiklerini gösterdi. Türkiye’nin AYDINLIK YÜZÜYDÜ Brighton İskelesinin önündeki kumsalda toplananlar.

Mahir Tan      LondraPosta-Londra