Londra’da ‘Cumhuriyet Günleri’

 

           

 

                      Londra’da ‘Cumhuriyet Günleri’
Türkiye’de Cumhuriyet yönetimi tarihinin en kritik dönemini yaşıyor. Cumhuriyet’in temel ilkeleri olan Bağımsızlık,Laiklik ve Ulus-Devlet konularında son 10 yıllık dönemde iktidar odaklarınca yaratılan gerileme, önümüzdeki 2015 yılında artık ‘sonuçlandırma’ aşamasına ulaşıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü ettiği ‘dahili ve harici bedhahlar’ Cumhuriyet yönetiminin Türk toplumuna kazandırdıklarını yok ederek onu geri,çağdışı ve bölünmüş bir ortaçağ düzenine doğru sürüklüyor.  Cumhuriyet toplumu onu savunmak için ayağa kalmak kararındadır. 29 Ekim onun günlerinin başlangıcı olmalıdır.
Türk Toplumu, 29 Ekim Günü Ankara’da Tandoğan meydanında tarihi bir miting ile Ülkede gerçek gücün kimde olduğunu göstermek için toplanıyor. 2015 yılında bir ‘ulusal fırtına’ya dönüimesi beklenen Cumhuriyet mitinglerinin ilki olacaktır 29 ekim Tandoğan mitingi.
Londra’da yaşayan Türk Toplumu’da bir dizi etkinlik ve kutlama ile ‘ekim günleri’ne hazırlanıyor. İTDF (İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu) tarafından 31 Ekim Akşamı düzenlenecek Cumhuriyet Balosu ile başlayacak olan Cumhuriyet Etkinlikleri, 2 Kasım günü Eski Büyükelçi ve Milletvekili deneyimli dış politika uzmanı Onur Öymen’in katılımıyla yapılacak olan bir konferans ile sürdürülecek.
İTDF ve İADD Başkanı Jale Özer tarafından ‘LondraPosta’ya gönderilen 2 Kasım konferansı ve akşamında verilecek yemeğin davetini yayınlıyoruz.;
İNGİLTERE  TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU
KONFERANS
Resource For london
2 Kasım 2014
Saat:14:00-17:00
“ORTADOĞU’ DAKİ GELİŞMELER VE TÜRKİYE “
KONUŞMACI: ONUR ÖYMEN
Emekli Büyükelçi, 22.ve 23.dönem milletvekili, 2003-2010 arası 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı
                          YÖNETEN: TURAN ERDEMGİL
Radyo, TV Program Yayıncısı
Sn. Onur Öymen kitaplarını da imzalayacaktır. 
Tarih:2 Kasım 2014 , Pazar
Saat:14:00-17:00
Yer  : Resource For London (www.resourceforlondon.org/)
Adres: 356 Holloway Rd, London N7 6PA

Ulaşım/ metro: Piccadilly line .

Holloway Road istasyonundan sola dönün ve tren köprüsünün altindan 5 dakika yürüyün .Caddenin karsisinda Resourse for London’ı göreceksiniz.

Otobüs:     4, 17, 29, 43, 153, 253, 259, 271, 279 and X43
*SAYIN ONUR ÖYMEN ve EŞi ONURUNA AKŞAM YEMEĞİ*
Konferans sonrası Sn. Onur Öymen ve Eşi onuruna Fatissa Restoran’da bir yemek verilecektir.*
Saat:   19:00     Yer:Fatisa Cafe Pizzeria      
Adres: 292 High Rd, London N22  (www.fatisa.co.uk) * Başlangıç, ana yemek, tatlı, çay ve kahve  ve 1 bardak  alkollü içki dahil kişi başı 25 Sterlindir. Sn. Onur Öymen Bey’le  sohbete devam etme olanağını bulacağımız bu yemeğe katılmak isteyen üye ve dostlarımızın 07961 953 300  nolu telefonu arayarak yer ayırtmalarını rica ederiz.
 www.turkishfederation.org.uk   e-posta: turkishfederation@ymail.com