‘Ona güvenmiştim,yanılmamışım’ bayramı

 

    ‘Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır’

Ünlü Şairimiz Can Yücel’in bu dizeleri, Londra’da bayram kutlaması oldu. İTDF (İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu)nin, ‘dostlar arasında’ düzenlediği Şeker Bayramı kutlaması İTDF ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer’in yaptığı konuşmada Can Yücel’in ölümsüz ‘Bayram’ şiirinden dizelerle açıldı. ‘Hazev’ restorant ta verilen bayram yemeğine katılan Atatürkçülerin şarkılarla kutladığı Şeker Bayramı, Londra Türk Toplumu içinde bir geleneği sürdürdü; Can Yücel’in ‘Ona güvenmiştim,yanılmamışım sözü bayramdır’dizesindeki gibi. Uzun yıllardan beri İngiltere’de laik,çağdaş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin savunuculuğu yapan ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘güvenlerini’ bir gün bile kaybetmeyen İTDF ve İADD üyelerinin kutladıkları yeni bir bayram günü..

19 Temmuz günü Hazev Restorantta, ‘Hoş Seda’ Müzik gurubu eşliğinde yapılan bayram yemeğine, çok sayıda dernek yöneticisi ve yurttaşlar katıldılar. Şeker Bayramı kutlamasına katılanlar arasında ;

İADD üyeleri, THY çalışanlarından bir gurup,Azerbaycan Evi, TGB Başkanı Musa Ballıkaya ve üyeler, Kuzey Londra Türk-İslam Vakfı başkanı Tevfik Zekai,İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Ayla Derya,Hoş Seda Londra Türk Sanat Müziği Korosu Başkanı Dilek Altuntaş, Rota onursal başkanı Yunus Aslan, Waltham Forest Türk Okulu yönetim kurulu üyeleri, Araştırmacı yazar Abdullah Nihat Yılmaz ve Hoş Seda Müzik Gurubu Başkanı udi Asım Çeliktürk yer aldılar.

İTDF Bayram kutlamasını açan Başkan Jale Özer’in konuşması şöyle;

‘Değerli Dostlar,Üyeler ve Dernek Başkanları

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği bayram yemeğini onurlandırdığınız için şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adıma teşekkür ederim.

 

Gerek ulusal gerekse dini bayramlar yurt dışında yaşayan Türklerin milli bilincinin gelişmesi ,doğup büyüdüğümüz toprakların tarihini, kültürünü ,gelenek ve göreneklerini öğrenmemiz ve bunları gelecek nesillere aktarmamız açısından   çok önemlidir..Ayrıca yaşadığımız ülkenin    sosyal, kültürel ve tarihi yapısına  katkı sağlayarak insan ilişkilerine çeşitli renklilik ve değer katması açısından da bayramlar büyük bir önem taşımaktadır.

Bizler de federasyon yönetim kurulu olarak herzaman toplumumumuzun birlik ve beraberlik içinde ,dostluğun ve kardeşliğin , karşılıklı sevgi ve hoş görünün gösterilerek dayanışma içinde yaşamasına katkı koyarak çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Bu yüzden sevinçin ,dostluğun,kardeşliğin ve barışın pekiştiği bu bayram gününü sizlerle paylaşmak istedik.

Bu hafta ayrıca 2 büyük bayramımızı kutlayacağız.Tarih sırasına gore;

BIrincisi 20 Temmuz Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 41’inci yıldönümü. ,1974 Kıbrıs Barış harekatını gerçekleştiren Türk Silahlı kuvvetleri ile, bu mücadelede direnen Kıbrıs mücahitlerinin şehit ve gazilerini saygıyla anıyorum.

İkinci önemli günümüz: 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşmasının 92.yıldönümüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ülkesinin bütün Dünya milletleri nezdinde geçerli olan ve hep geçerli kalacak olan TAPUSUDUR. Ve bir uçtan bir uca tüm coğrafyasındaki insanlarının eşitlikleri ve özgürlükleri ile devletinin laikliği temelinde, bilimi rehber edinerek varlığını sürdürmektedir.Bu vesile ile başta TC’nin kurucusu M.Kemal Atatürk olmak üzere, Lozan’da kıvrak zekasıyla büyük bir başarıya imza atan İsmet İnönü ve birlikte çalıştığı arkadaşlarını saygı ,şükran ve minnetle anıyorum.

Bu yemeğin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen İADD başkan Yardımcısı Gönül Cilasun’a, Federasyona desteğiniesirgemeyen Hazev Restoran sahibi Önder Şahan Bey’e ve profesyenel servizsleriyle çalışan ekibine teşekkürlerimi sunarım.’

 

LondraPosta- Londra