Moshe Yaalon ; TÜRKİYE 12 bin Faslıyı getirip Yunanistan’a gönderdi

 

Türkiye İslamcıları Avrupa’ya pompalıyor     

Fas’tan 12 bin İslamcı getirip Botlarla gönderdiler

Bu iddia Londra’da konuşan İsrail’in en önemli Generallerinden Moshe Yaalon tarafından ileri sürüldü. Geçtiğimiz yıl Emekliye ayrılan 2016 yılına kadar İsrail Savunma Bakanlığı yapan Yaalon, Londra’da  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Avrupa’da kendisine bağlı bir İslam sultanlığı kurma’ çabası içinde olduğunu ifade etti.

50 Dolara Fas-İstanbul

Moshe Yaalon, Londra konuşmasında 2016 yılında gittiği Yunanistan’da Yunan İstihbarat teşkilatı tarafından verilen bilgi ve belgelerde Türkiye’nin Avrupa’ya göçmen akınına yalnızca yol açmakla kalmayıp,onu organize etmekte olduğunun görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’den Yunanistan’a botlarla geçen 12 bin Fas ve Tunus uyruklu göçmen verdikleri ifadelerde ; Fas başkentinden THY uçakları tarafından indirimli olarak 50 Dolar ücretle İstanbul’a getirildiklerini  ve daha sonra Ege denizi üzerinden bot ve küçük motorlarla Yunanistan’a gönderildiklerini söylediler. Bu konudaki bilgi ve belgeleri Türk Makamlarına verdiklerini söyleyen Yunanlı yetkililer, Türkiye’nin çoğunluğu Fas-Tunus- Afganistan gibi savaş bölgesi olmayan ülkelerden gelen 800 bin kişiyi Yunanistan’a soktuğunu vurguladılar.

Ayni bilginin Batı Avrupa ülkelerinde de bulunduğunu açıklayan Moshe Yaalon Dünya’daki üç büyük islamcı akımdan biri olan Müslüman Kardeşler’in ‘sultanı’ olmaya çalışan Erdoğan’ı Avrupa’da kendisine bağlı bir Müslüman toplumu yaratmay çalışmakla suçladı.

  ‘Kamyonlarını Biz Haifa’dan geçiriyoruz’

Eski İsrail Genel Kurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Moshe Yaalon; Erdoğan’ın Müslüman Kardeşler liderliğine oynamak için İsrail düşmanlığı yaptığını ve Türkiye’de bunun şampiyonluğunu  yürüttüğüne dikkat çekerken, gerçekte İsrail ile en yakın ilikileri sürdürdüğünü kaydetti. Suriye savaşı nedeniyle Körfez ülkeleri ile kara ticareti yapamayan Türkiye’nin nakliye kamyonlarını feribotla İsrail’in Haifa limanına getirdiklerini ve buradan İsrail Güvenlik teşkilatlarının koruması altında Ürdün üzerinden körfez ülkelerine gönderdiğini ileri süren  Yaalon ; ‘biz çıkar ilişkilerinin herşeyi belirlediğine inananlardanız’ diyerek ‘Neden Türkiye’ye böyle bir kolaylık sağladıkları’ sorusunu cevapladı.

 

Mahir Tan        LondraPosta-Londra