Strasbourg’da onur günü

        

28 Ocak 2015 günü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi binası önünde toplanan binlerce Türk’ün yaptığı mücadelenin anlamı gerçekte Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu savunmaktı. Avrupa’nın hemen tüm ülkelerinden bayrakları ile gelen Türkler, sonucu aynı gün belli olmayacak bir duruşmayı izlemek için AB parlamentosunun da yer aldığı Strasbourg kentinde Türk Bayrağı’nın iki gün boyunca dalgalandırdılar. ‘Ermeni soykırımı’ yalan ve maskaralığını Türkiye ve Avrupa’da mahkum ettiği için İsviçre ülkesi mahkemesi tarafından ‘bir fikir suçu işlediği’ gerekçesiyle mahkum edilen Doğu Perinçek’in AİHM ilk derece mahkemesinde davanın üst derece kararı için 28 ocak günü toplanan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi duruşmasına Doğu Perinçek ve Avukatları yanında, Müdahil olarak Türkiye ve Davacı İsviçre Hükümetleri de katıldılar. Mahkeme salonuna çok az sayıda izleyici alınırken Avrupa ülkelerinde yaşayan binlerce Türk bayrakları ile AİHM binasını çevrelediler. Siyasi parti flamaları taşımayan  Gösterici ve protestocu Türk vatandaşları ulusal birlik ve Türkiye’nin tarihsel onurunu savunan sloganlar attılar.

Sanık Doğu Perinçek şahsında Türk Ulusu
 
             ‘karar’ soykırımı değil, Fikir özgürlüğü hakkında
AİHM de görülen davanın sanığı Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz duruşma sonrasında yaptığı açıklamada ‘kararın 2015 sonbahar aylarında sonuçlanmasını bekledikleri belirterek,duruşma bölümünün olumlu biçimde geçtiğini ve İsviçre ve Ermeni görüşlerinin hukuk tezlerinin çok zayıf bir zemine kadar gerilediğini’ vurguladı. 28 Ocak günü duruşma sonrasında Strasbourg konser salonunda yapılan panel de Türkiye’den gelen politikacı,yazar ve tarihçiler, bir yanda ‘Ermeni soykırımı yalanlarını’ ortraya çıkaran konuşmalar yaparlarken, bir yanda da ‘düşünce özgürlüğü’ alanında Emperyal ülkelerin çifte standartlarını mahkum ettiler. Yaklaşık 5 yıldan beri Almanya,İsviçre, Fransa gibi Avrupa’nın merkezi ülkelerinde sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddiları ve propagandasına karşı mücadele eden Avrupa’da yaşayan Türk toplumu, Strasbourg protestoları ile ‘Ermeni ve emperyalist iddialarına karşı mücadeleyi durdurmayacağını bir kez daha gösterdi.                  
          
Türkiye’den gelen Anadolu Partisi Merkez Komite üyesi Ayhan Kara, Anadolu Partisi Londra Temsilcisi Av. Cemil Gürsel ve gazeteci Mahir Tan      AİHM önünde.
 
                       
                                        Partilerin değil,Ulus’un sesi
28 Ocak Strassbourg gösteri ve protestosu, İsviçre Mahklemesi tarafından mahklum edilen ancak AİHM de beraat eden  Doğu Perinçek’in yanında esas olarak Türk toplumunun geleceğinin savunulması anlamına geliyordu. Bu nedenle AİHM mahkeme salonu önünde toplanan göstericiler Türk Bayrakları ile Avrupa’nın tüm ülkelerinden gelen yurtseverlerden oluşuyordu. Almanya- Fransa sınırındaki tarihi Alsace kenti Strassbourg’da dalgalanan ayyıldızlı bayraklar, Türkiye’de devletin mevcut yönetimi tarafından ‘tartışma konusu’ yapılırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu ve bayrağını yükseklere çıkaran bir etkinlik oldu 28 Ocak direnişi.
Mahir Tan    LondraPosta-Londra