İADD; Rize Belediyesi’nin Cumhuriyet Karşıtı Kararını Protesto Ediyoruz.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, yayınladığı bir basın bildirisi ile İngiltere’de yaşayan Türk Toplumunu Rize’de bulunan Atatürk Heykeli’nin Rize Belediye’si tarafından alınan çirkin bir kararla kaldırılmasını protesto ederek tepki göstermeye çağırdı. İADD adına Başkan Jale Özer tarafından Rize Belediye Başkanı  Reşat Kasap’a hitaben yazılan bir açık mektup ile birlikte yayınlayacağımız  protesto aşağıda görüldüğü gibidir;  

 

Tüm Cumhuriyet Sevdalılarını Rize’deki Atatürk heykelinin kaldırılmasına karşı tepkiye çağrıyoruz!

Sevgili Üyeler, Dostlar

 

AKP’nin yıllardır Ulu Önder Atatürk’e ve Cumhuriyet ilkelerine karşı sürdürdüğü karalama girişimleri, bu sefer Rize Belediyesi’nin aldığı yakışıksız bir karar ile devam etmektedir. Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bağımsızlığını kazanmış olan Türk Milleti, Ulu Önder’imizin heykelinin sökülmüş ve bulunduğu meydandan uzaklaştırılırken utanç verici görüntüler ile karşı karşıya kalmıştır. Aşağıda derneğimiz  adına Rize Belediye Başkanı’na gönderdiğimiz mektubu bilginize sunar, sizlerinde bu duruma sessiz kalmayıp tepki vermenizi önemle rica ederiz.

 

Saygılarımızla.

Jale Özer – Başkan

 

Bu konudaki koordinatları aşağıda sunuyoruz.

Rize Belediyesi

Mail: belediye@rize.bel.tr

www.facebook.com/rizebelediye

www.twitter.com/rizebelediye

Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap

www.twitter.com/#!/resatkasap

www.facebook.com/resat.kasap?fref=ts

 

 

İADD’DEN RİZE BELEDİYE BAŞKANI’NA MEKTUP

 

25 Aralık 2016

Rize Belediye Başkanı

Prof. Dr. Sn. Reşat Kasap

Belediyeniz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenme projesi için başlatılan çalışma kapsamında Atatürk heykelinin kaldırılıp, valilik önündeki tören alanına taşınmasını şiddetle kınıyoruz.

“Şehri yeniden yapılandırırken camiyi de taşırız, başka bir yapıyı da” diyen söylemlerinizle Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu  Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurduğu Cumhuriyeti küçümseme  çalışmalarınız boşa gidecektir. Çünkü yenilgiye uğrayan rakiplerinin bile hayranlığını kazanmayı başaran dünyadaki sayılı önderlerden  birisi olan Atatürk’ün, tam bağımsız, laik, demokratik ve sosyal Cumhuriyet ilkeleri ve devrimleri  yalnız ülkemizde değil,  dünyanın birçok ülkesinde heykelleri yapılarak, çeşitli park, cadde ve kurumlara adı verilerek yaşatılmaktadır. Atatürk’ün  heykellerini kaldırarak onu ve Cumhuriyet değerlerini yok edeceğinizi düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Bu tür davranışlar aksine Atatürk sevgisini daha da büyütür, O’nu daha da yüceltir.

Atatürk ilke ve devrimlerini  rehber edinmiş yurdışında yaşıyan Türkler olarak şahsınız ve belediyenizce alınan bu yakışıksız ve Cumhuriyet karşıtı kararınınızı kınıyor ve bu yanlıştan bir an önce dönmeniz için çağrıda bulunuyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık, zor günlerde  birlik ve beraberlik içinde el ele vermemiz gerekirken aksine toplumu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bu davranışınız asla kabul edilemez.

Bizler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e  ve Cumhuriyet kazanımlarımıza her zaman ve heryerde sahip çıkacağımıza, bir kez daha söz veriyoruz.

Saygılarımızla,

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği adına

Jale Özer / Başkan