CHP Demokrasi ve Birlik Gurubu Kahvaltısı

CHP Demokrasi ve Birlik Gurubu Başkan Adayı Hasan Dikme tarafından 9 Ekim Pazar Günü Şelale restorantta yapılan kahvaltıya ilişkin olarak gazetemize gönderilen haberi aşağıda yayınlıyoruz.

HASAN DİKME,
“TOPLUMUMUZUN HER SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR”
CHP İNGİLTERE GENEL KURULU 16 EKİM PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
16 Ekim Pazar günü Dalston’da bulunan Epic Dalston’da yapılacak olan CHP İngiltere Birliği Genel Kurulu’nda Başkanlığa aday olan Hasan Dikme, genel kuruldan önceki son kahvaltıyi 9 Ekim Pazar günü Haringay’de bulunan Şelale Restaurant’da gerçeklestirdi.
CHP Demokrasi ve Birlik Grubu’nun Baskan adayi Hasan Dikme’nin ekibinden yirmi kişilik çalışma arkadaşlari ile hazır bulunduğu kahvaltiya yaklaşık yüz kişilik CHP gönüllüsü katıldı. Oldukça coşkulu geçen kahvaltıda Hasan Dikme CHP İngiltere Birliği ile ilgili hazırladıkları plan ve projeleri katılımcılar ile paylaştı.
Kurucu başkanımız sayın Baki Düzgün ve CHP Emektarlarından Sayın Yakup Acun’un da yapıcı açıklamalarda bulunarak destek verdiler.

CHP CALIŞMA MERKEZİ
Yönetime seçilmeleri durumunda ilk işlerinin CHP Ingiltere Birliğini layık olduğu noktaya taşıyabilecek çalısma gruplarını kurmak olacağını belirten Dikme, ilk kuracağımız Çalısma Grubu “CHP Çalışma Merkezi Grubu” olacak dedi. CHP’yi hakettiği calışma merkezine kavuşturmak için sayısız yer alternatifi gördükten sonra en iyi yeri belirleyip işe koyulacağız dedi. Inşaat muhendisi olan Dikme, kendi şirketi altında bu şekilde bir çok projeye imza attıklarını ve üyelerin desteği ile mevcut koşullarda olabilecek en iyi calışma merkezini yaratmayı hedeflediklerini belirtti.
BİRLİK BERABERLİK VE DEMOKRASİ
İngiltere’nin CHP için cok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ama bu potansiyelin şimdiye kadar mevcut yönetimler tarafından harekete geçirilemediğini vurgulayan Dikme, seçilmeleri halinde dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet gözetmeden bütün vatandaşları eşit kucaklayacaklarını ve herkesi CHP’ye katkı sunmaya davet edeceklerini belirtti. İngiltere’de seçimlerde oy kullanmayan yaklaşık otuz-kırk bin Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı seçmen olduğunu tespit ettiklerini belirten Dikme, “biz bunların coğunun CHP seçmeni olduğunu düşünüyoruz ve öncelikle bunları tekrar genel seçimlerde oy kullanacak şekilde mobilize etmeyi planlıyoruz” dedi. Kahvaltıya katılanlara CHP’ye üye olmaları cağrısı yapan Dikme “gelin üye olun ve 16 Ekim’de demokratik hakkınızı kullanın ki parti içi demokrasiyi ve herkes için demokrasiyi hep birlikte gerçekleştirelim” dedi.
DERNEKLER, CAMİ VE CEMEVLERİ
Halkın içinden gelen ve halk ile iç-içe olan biri olarak, bu tavırlarını sonuna kadar devam ettireceklerini belirten Dikme, ziyaret etmediğimiz dernek, cami ve cemevi kalmayacak dedi. Seçim calışmaları boyunca cok sayıda derneği ziyaret ettiklerini belirten Dikme, ne yazık ki bu tur sivil toplum kuruluşlarının şimdiye kadar ihmal edilmiş olduklarını tespit ettik, seçilmemiz halinde tüm yöre dernekleri, farklı inanç grupları ve tüm sivil toplum kuruluşları ile düzenli olarak bir araya geleceğiz, sorunlarını dinleyeceğiz ve sorunlarına çözümler üretmek için çalışacağız dedi.

HALKIN HER SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR
Secim çalışmaları boyunca halkın sorunlarını ve CHP İngiltere Birliği’nden beklentilerini tespit ettiklerini belirten Dikme, Sorunlara yönelik olarak tam donanımlı çalışma grupları kuracaklarını ve halkın sorunlarını kendi sorunları gibi benimseyerek çözüm üreteceklerini belirtti. Bu bağlamda vatandaşların yaşlılık, kadın, gençlik, eğitim,öğretim, göçmenlik hatta vatandasların acılı günlerinde cenazelerini Türkiye’ye gönderirken yaşadıkları sorunlar dahil olmak uzere tüm sorunlarla ilgileneceklerini vurguladı.
Her yıl Türkiye’den İngiltere’ye binlerce ögrenci geldiğini belirten Dikme, “bu öğrenciler buharlaşıp uçuyor, bunların büyük bir kısmının sosyal demokrat ailelerin çocukları olduğunu düşünüyoruz, bu çocukların desteklenmesi, doğru yerlere kanalize edilmesi son derece önemlidir ve biz bunu sağlamak için gerekli girişimler de bulunacağız” dedi.
Bir soru uzerine, İngiltere’de doğmus ve burada yaşamını sürdüren ama kimlik bunalımı yaşayan ya da tasvip edilmeyecek davranışlar ve alışkanlıklar yüzünden güç duruma düşmüş gençleri de topluma ve eğitime kazandırmak için projeleri olduğunu vurgulayan Dikme, “bu gençlerin hepsi bizim cocuklarımızdır ve CHP kimsesizlerin kimsesi olmak zorundadır” dedi.

KURULUŞ İLKELERİMİZDEN TAVİZ YOK
CHP’nin kuruluş ilkeleri ve Atatürk ilke ve inkılaplarına da değinen Dikme, Türkiye’nin tam bağımsızlığından yana olduklarını ve Türkiye’nin bugün yüzleştiği sorunlardan ancak CHP’nin kuruluş ilkelerine, bir başka deyişle fabrika ayarlarına dönüş yaparak kurtulunabileceğini belirtti. Son on beş yıllık AKP iktidarı döneminde cumhuriyetin pek çok değerinin tahrip edildiğini belirten Dikme, Laiklik ilkesi olmazsa olmazımızdir ve bunu savunmak için birlik ve beraberlik içinde olma zorunluluğumuz, kısacası tek yürek olma zorunluluğumuz vardır dedi.
SEFFAF, DÜRÜST VE TEMİZ POLİTİKA
Seçilmeleri halinde, geldikleri makamın her daim hesap vermeyi gerektiren bir makam olduğunun farkında olduklarını belirten Dikme, “üyelerimize ve halkımıza karşı sorumluluklarımızın farkındayız, her yaptiğımız projeyi ve çalışmayı oy çokluğu ile hayata geçireceğiz ve yaptığımız bütün harcamaları düzenli olarak, şeffaf bir şekilde üyelerimizle ve web sitemizde paylaşacağız” dedi.

LOBİ FAALİYETLERİ
Hasan Dikme ve ekibinin 9 Ekim Pazar günü yaptığı kahvaltıda çok sayıda CHP gönüllüsünün kahvaltı sırasında evrakları doldurarak CHP’ye üye oldukları gözlemlendi. Katılımcılara Yahudi Lobi’sinin çeşitli ülkelerdeki faaliyetlerini ve gücünü örnek olarak gösteren Dikme “İngiltere’de Türkçe konuşan toplum olarak biz de, lobi faaliyetlerinde en az Yahudi lobisi kadar başarılı olabiliriz” dedi. Bu bağlamda lobicilik faaliyetlerini gerek Birleşik Krallık’da gerek Avrupa bazında yürütecek bir grup kurmayı planladıklarını belirten Dikme Lobi çalişmalari ile eş-zamanlı olarak bir de” think-tank” grubu kurma projelerinin olduğunu ve bunu hayata geçirmek için çalışmalarının hali-hazırda başlamış olduğunu katılımcılara müjdeledi.