CHP İngiltere Birliği,’Demokrasi ve Birlik Gurubu’ açıklaması

16 Ekim 2016 Tarihinde Londra’da yapılacak olan CHP İngiltere Birliği Genel Kurulunda Başkanlık için yarışacak  ‘Demokrasi ve Birlik Gurubu’ adayı Hasan Dikme bir basın açıklaması yolladı. Demokrasi ve Birlik Gurubunun açıklamasını yayınlıyoruz.  LondraPosta-Londra

 

CHP’YE LONDRA’DA OFİS  SÖZÜ VE BİRLİK ÇAĞRISI

CHP İNGİLTERE BİRLİĞİ GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

16 Ekim’de Londra’nın Dalston bölgesinde bulunan Epic Dalston’da yapılacak olan CHP İngiltere Birliği genel kurulunda Demokrasi ve Birlik Grubu’nun başkan adayı Hasan Dikme, üyelerle yapılan kahvaltı çalıstayında önemli açıklamalarda bulundu. 18 Eylül Pazar günü Dalston’da bulunan İstanbul Restaurant’da kalabalık bir üye topluluğu ile bir araya gelen Dikme ekibini tanıttı ve seçim manifestosunu üyeler ve basin mensupları ile paylaştı.

GEÇMİŞ YÖNETİMİN DÜŞTÜĞÜ HATALARA DÜŞMEYECEĞİZ

Demokrasi ve Birlik Grubu’nun başkan adayı Hasan Dikme, kurmuş olduğu ekip ve üyelerin desteği ile  16 Ekim’de CHP İngiltere Birliği tarihinde yep yeni bir sayfa açacaklarını belirtti.

Dikme, 16 Mart 2015 de yapılan seçimlerde iş başına gelmiş olan yönetimin  ne yazik ki kendi aralarında bölündüğünü ve bu yönetimin tüm enerjisini basin ve sosyal medya yoluyla birbirlerini suçlamaya ayırdiklarını belirterek mevcut yönetimin iki yıla yakın bir sure içerisinde CHP İngiltere’ye hiç bir katkıda bulunamadığını ve taş taş üstüne koyamadığını söyledi. Bu yüzden CHP’nin İngiltere’deki seçim tabanının küstürüldüğünü, seçmenlerin bu sebeplerle başka partilere oy verdiğini belirten Dikme, bunun sonucu olarak son seçimlerde CHP’nin İngiltere’de neredeyse üçüncü parti durumuna düştüğünü belirtti. İlk hedeflerinin başka partilere kaymış olan tabanı geri kazanmak olduğunu belirten Dikme bütün kesimlere birlik cağrısı yaptı.

CHP İNGİLTERE’DE DE TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ OLACAK

Türkiye’nin AKP iktidarı ile geldiği koşulları ve AKP’nin Türkiye’de açtığı cıkmazı da değerlendiren Dikme, geldiğimiz koşullar CHP’nin Türkiye’nin çimentosu olduğu gerceğini bir kez daha ortaya koymuştur dedi. AKP iktidarının Türkiye’de iç savaş dayattığını belirten Dikme, Türkiye’de CHP’nin dışında bu gidişe dur diyecek başka bir parti yok dedi ve bu şartlarda partiye ve birliğe sahip çıkmanın her yurtseverin birinci dereceden görevi olduğunu vurguladı. Üyeleri partiye sahip çıkmaya, yapılan yanlışların yanında değil de karşısında yer almaya cağıran Dikme, bunun yapılması durumunda CHP’nin İngiltere’de tekrar birinci parti olmasınıın yolunun açılacağını söyledi.

Mevcut yönetimin yaptığı yanlışlara da değinen Dikme, halktan kopuk bir yönetim anlayışı, kibir ile birleşmiş ve partimizin mesajları İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırılamamıstır dedi. Partimizin demokrasi anlayışı, tüm farklılıklarımız, farklı kimliklerimiz, farklı inançlarımız ile, herkes için daha adil, eşit ve özgür bir ülke isteğimiz mevcut yönetim tarafından anlatılamamıştır dedi. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğününün bu anlayış ile korunacağını belirten Dikme, ne yazik ki mevcut yönetim ve bu yönetimin şu andaki başkan adayı, ki kendisi mevcut yönetimin kisa bir süre öncesine kadar başkan yardimcisi olarak görev yapmıştır, kendilerini Kürt ve Alevi olarak tanımlayan vatandaşlarımıza ötekileştirici bir sekilde yaklaşmış, CHP’nin temel amaçlarından biri olan birlikte, barış içinde yaşama arzumuz bile bu kitlelere anlatılamamıştır dedi. İç savaşa, ölümlere, öldürmeye karşı oluşumuz bile bu yönetim tarafından dillendirilememiştir diye sözlerini sürdüren Dikme, genel kurulda seçimi kazanmaları durumunda her kesimi eşit şekilde kucaklayacaklarını ve bu duygusal kopuşların önüne geçerek, kardeşliği ve birlikte barış içinde yaşama arzusunu yeniden tesis etmek için calışacaklarını vurguladı.

CHP LONDRA’DA HAKETTİĞİ OFİSE KAVUŞACAK

Seçim calışmaları çerçevesinde hazırladıkları seçim manifestosunu da üyeler ve basın mensupları ile paylaşan Hasan Dikme CHP’nin Londra’da hakettiği çalışma merkezine kavuşacağını da müjdeledi. üyeler arasında heyecan yaratan manifestoyu özetleyen Dikme, seçimi kazanmaları durumunda, İngiltere’de CHP’ye ait kapsamlı bir calışma merkezi açacaklarını, kibirden uzak, halkin içinden gelen biri olarak, halk ile elele olcaklarını, İngiltere’deki tüm vatandaşları temsil edip, her alanda onların haklarının takipçisi olacaklarını, demokratik, şeffaf, temiz ve dürüst bir politika izleyeceklerini, CHP’yi Birleşik Krallık Parlementosu içinde ve Avrupa Birliği’nde aktif bir konuma getireceklerini, Türkiye’ye her alanda pozitif katkı sunacaklarını söyledi.

GÜÇLÜ BİRLİK OLMA ÇAĞRISI

Konuşmasının büyük bir bölümünü birlik olma çağrısına ayıran Hasan Dikme, amacımız  ayrıştırmak değil birleştirmektir ve birlikte daha güçlü ve büyük bir CHP yaratmaktır dedi. CHP’nin İngiltere’de çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Dikme, mevcut yönetimin bu potansiyeli örgütlemeyi ve bütünlestirmeyi başaramadığını söyledi. Kendilerinin CHP’nin kapısını herkese sonuna kadar açık tutarak gruplaşma ve ayrıştırma politikasını tamamen bitirip CHP’nin ihtiyaci olan büyük birliği tesis edeceklerini söyledi.

ARI GİBİ ÇALIŞACAĞIZ

Hasan Dikme seçimi kazanmaları durumunda CHP’yi Ingiltere’de layık olduğu yere taşımak için her alanda çok çalışacaklarını belirterek, bu çerçevede kadın ve gençlik kollarının yanı sıra çalışma grupları oluşturacaklarını ve vatandaşların eğitim, iş kurma, gençlerin iyi yetişmesi, göçmenlik sorunları, oturum izni alma ve kültürel aktiviteler dahil her turlu sorununa çözüm üreteceklerini söyledi.

CHP İNGİLTERE’YE ÜYE OLMAK İÇİN GEÇ KALMAYIN

16 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak genel kurulda seçme ve seçilme hakkına sahip olmak isteyen CHP’lilerin başvuru ve üyelik aidatlarını en geç 13 Ekim perşembe gününe kadar yatırmaları gerektiğini belirten Hasan Dikme bu konuda sorusu olan vatandaşlara telefon etmeleri veya mesaj geçmeleri durumunda yardımcı olacaklarını belirtti. Gruplarının irtibat telefonun 07522 108 764 olduğunu soyleyen Dikme, gelin üye olun ki hep birlikte bir demokrasi şölenine imza atalim dedi.