1915 in hikayesi

     Ne oldu Doğu Anadolu’da 1915 de ?

Bunu kendi gözlerinizle görmek ve kulaklarınızla duymak olanağı var. Film yapımcısı Serkan Koç tarafından yapılan büyük bölümü Rusya arşivlerinden alınmış film,fotoğraf ve canlı anlatımlarla ilk kez olarak sergileniyor bu tarihsel belge. İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF)nin 20 Nisan gecesi yapacağı bu tarihi sunum bir yanda yapımcı Serkan Koç’un usta düzenlemesi bir yanda da Türkiye’nin yakın tarih alanında en önemli yazar ve uzmanlarından Dr. Orhan Çekiç’in konferansı ile birlikte gerçekleştiriliyor. Tam 100 yıldan beri ‘Batı’ dediğimiz emperyalist ülke devletleri tarafından ‘soykırım’ iddiaları ile bir masal aleminde yaşatılan Çağdaş Dünya’ya sunulacak olan bu yapım, 24 Nisan ‘Soykırım 100. yılında’ provokasyonuna kapılmış Avrupa toplumlarına tam zamanında yapılan bir ‘entellektüel müdahale’, Serkan Koç’un ‘The Story of 1915’ dökümanteri.

İTDF tarafından düzenlenen 20 Nisan programı, 1915 yılında Doğu Anadolu’da yaşananları gözler önüne sermenin ötesinde bir başka büyük uğraşın içinde. İTDF ve Londra Türk toplumu şu kritik soruya cevap veriyor; ‘Dünya’nın en modern toplumlarını tam 100 yıl boyunca sahte bir tarih yazarak aldatabilirmi siniz ?’

Evet, bu yazık ki, mümkündür. Avrupa Birliği, ABD kongreleri ve Vatikan Papalığında sahnelenmekte olan oyunun adı da budur.

20 Nisan gecesi İTDF tarafından organize edilen büyük gecenin bilgileri şöyle ;

‘The 1915 Documentary-   A Film Based on Armenian Sources

Direktör Serkan Koç’un katılımıyla gerçekleştirilecek olan gecede  Dr. Orhan Çekiç’in yeni kitabı hakkında bir konferans yer alıyor ; Stilborn Child of Emperialism- Armenia.

20 Nisan 2015. Saat; 19.00

ICA-  İnstitute of Contemporary Arts in the Mall SW1Y 5 AY

En yakın metro Trafalgar sq. ve Charing Cross.

Turkishfederation@ymail.com

Tel.   07887485394

 

 

LondraPosta-Londra