“1915” belgeseli Boğaziçi Üniversitesinde

‘Ermeni Belgeleriyle 1915’ belgeseli Boğaziçi Üniversitesinde

Senaryo ve Rejisörlüğünü Serkan Koç’un yaptığı ve ilşk gösterimi 20 Nisan da Londra’da yapılan ‘Ermeni Belgeleriyle 1915’, 11 Mayıs günü İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği evsahipliğinde,öğrencilerin ve çok sayıda öğretim görevlisinin büyük bir ilgiyle izlediği belgeselin konukları arasında; Amerika’dan Turkish-Forum Başkanı  Dr. Kayaalp Büyükataman,İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu ve İADD Başkanı Jale Özer,Dr. Mustafa Ataç, görüşlerini belgeselde de açıklayan Fransız Tarihçi Maxime Gauin, Türk tarihçiler araştırmacı yazar Şükrü Server Aya,Maltepe Üniversitesi’nden Y.Doçent Dr. Orhan Çekiç,E. Amiral Türker Ertürk ve belgeselde Churchil rolünü oynayan actor Melih Berk yer aldılar.

Belgeselin gösteriminden sonra iki saat süreyle soru yanıt bölümüne geçildi. Bu bölümde Dr. Mustafa Ataç  moderator ve çevirmen olarak, Fransız Tarihçi Maxime Gauin ile bilikte sahnede yer alarak,öğrencilerden gelen sorulara verilen cevapları Türkçe’ye çevirdi. Sorulara verilen yanıtlara zaman zaman araştırmacı yazar Şükrü Server Aya ve Dr. Orhan Çekiç de katkılarda bulundular. İzleyicilert arasında bulunan Türker Ertürk Paşa da öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yaptı. Belgesel gösteriminin bitiminde öğrencilerin yoğun ilgi ve soruları karşısında Dr. Orhan Çekiç, bir saat süreyle öğrencilerden gelen soruları cevaplamayı sürdürdü.

Haber; Boğaziçi Üniversitesi ADD

Fotoğraflar;  Doğan Kemancı